Bij sarcoïdose hopen witte bloedcellen zich op. Het is een ziekte waarbij ontstekingen ontstaan in verschillende delen van uw lichaam. Bij deze ontstekingen hopen witte bloedcellen zich op. Deze zijn soms voelbaar als zwellingen onder de huid. Sarcoïdose is een ziekte die meestal voorkomt bij mensen tussen de 20 en 40 jaar. Sarcoïdose wordt ook wel de ziekte van Besnier-Boeck genoemd.

Dit is te soms zien onder de microscoop en op röntgenfoto’s. Deze ophopingen heten granulomen. Soms zijn ze voelbaar als zwelling of knobbel in of onder de huid.
Sarcoïdose komt het meest voor in de longen, de lever, de lymfeklieren, de ogen en de huid. Afhankelijk van de plaats waar de granulomen (= ontsteking van hopen witte bloedcellen) zich bevinden kunnen er veel verschillende klachten optreden. Toch komen er ook veel algemene klachten voor zoals vermoeidheid, koorts, spierpijn, concentratieproblemen, slaapproblemen, gewichtsverlies en nachtzweten.

Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat patiënten met sarcoïdose beter kunnen in- en uitademen. Het slijm kan gemakkelijker worden opgehoest en zij worden energieker. Door de ontstekingsremmende werking vermindert kans op infectie en verhoogt weerstand.

Kwaliteit van leven wordt verbeterd.