Hooikoorts (seizoensgebonden allergische rinitis of pollinosis) is een vorm van allergie. Een allergie is een “overdreven” afweerreactie van het lichaam tegen allergenen. Bij hooikoorts zijn dat boom- of graspollen, onzichtbaar kleine stuifmeeldeeltjes van bloeiende bomen of grassen in de lucht. Andere veel voorkomende allergenen zijn huisstofmijt en huidschilfers van honden of katten. Als een allergeen in contact komt met het lichaam ontstaat er bij sommige mensen een allergische reactie.

Deze chemische stoffen veroorzaken bij hooikoorts een verstopte neus, jeuk in de neus, de ogen of in de keel, een loopneus of tranende ogen. Hooikoorts is een seizoensgebonden allergie. De eerste pollen, van de bloeiende els en hazelaar, verschijnen in januari in de lucht. De laatste, van de bijvoet, in september. Meestal is er sprake van een allergie voor een of enkele pollen. De meest voorkomende allergie is die voor graspollen. Graspollen bevinden zich vooral in de lucht van ongeveer mei tot juli.

hooikoorts-2hooikoorts

Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat bij hooikoorts patiënten de allergische reacties afnemen, weerstand wordt verhoogd en er kan meer lucht ingeademd kan worden.

Kwaliteit van leven wordt verbeterd.

Aan te raden sessies

15 – 20 sessies

Aangeraden wordt 2-3x per week gedurende 20 sessies. Preventief voor aanvang hooikoortsseizoen 5-10 sessies met eventuele vervolgsessie.
Halotherapie behandeling gaat verschijnselen tegen zoals:
• ontsteking
• bacteriële infectie
• overdadig slijmvorming
• spastische verschijnselen (spastische verschijnselen van de bronchiën)
• grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen

Reservering maken

Geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden
Extra openingstijden alleen voor kinderen gereserveerd

Woensdagmiddag
14.00 uur tot 15.00 uur en van 14.30 uur tot 15.30 uur.
Zaterdag
9.00 uur tot 10.00 uur en van 9.30 uur tot 10.30 uur.