Zoë:” Kon ik de zee maar mee naar huis nemen”.

28 aug 2021

Zoë heeft vanaf hele jonge leeftijd een astmatische allergie en een zeer onrustige huid, hierdoor heeft ze veel jeuk en eczeem, ze is allergisch voor alles wat groeit en bloeit en voor huisstofmijt.
In de mei vakantie en in de zomer vakantie gaan we altijd naar Zeeland op vakantie. Als Zoë aan zee is gaat het altijd erg goed met haar en voelt ze zich veel fijner.
Doordat Zoë het liefste de zee mee naar huis wil nemen na haar vakantie gingen we opzoek naar een alternatief voor de momenten dat we niet aan de zee konden zijn aldus moeder.
Via het internet kwamen we bij de Zoutkamer in Elst terecht.
In september is Zoë gestart met de Zoutkamer. Om te beginnen ging ze ging 2x per week naar de Zoutkamer toe.
Je moet niet de illusie hebben dat je er met een paar maanden bent en dat de klachten helemaal verdwijnen maar we hebben het de tijd gegeven.
Zo is Zoë eigenlijk erg goed door de winter maanden heen gekomen het is ondersteunend en het maakt het dragelijker voor Zoë. Een soort onderhoud dosering voor als ze niet bij de zee kan zijn.
Daar waar de periode in de winter normaal veel heftiger is
Is haar huid nu veel rustiger gebleven en begint Zoë dus stabieler aan de periode van hooikoorts.
Er is veel aandacht voor je situatie in de Zoutkamer en we zijn heel tevreden over de baat die Zoë er bij heeft.

Lees verder

Ada Frieling : “Wat een verademing en een geweldig resultaat!”

28 aug 2021

Zo’n drie tot vier jaar geleden kreeg Ada (74) opeens last van psoriasis. Eerder had zij hier nooit last van gehad. Er werd gestart met behandeling met medicinale crèmes.
Helaas werkte dit niet voldoende. Haar hele lichaam zat onder de plekken.
“Ik kon geen truitje met korte mouwen of rok meer dragen, vertelt Ada, ik werd er erg verdrietig van.”
Via een vriendin hoorde Ada over de Zoutkamer. Op dat moment moest ze eigenlijk over gaan op medicatie in tabletvorm. Na overleg met haar dermatoloog besloot Ada om te stoppen met alle medicatie en eerst de Zoutkamer een kans te geven.
Eva had haar van tevoren wel verteld dat resultaat bij huidaandoeningen soms wat langer op zich liet wachten. Ada ging 2 keer per week naar de Zoutkamer. Na een maand zag ze al verbetering van de huid. Nu, na zo’n vier maanden zijn de plekken zo goed als weg! Nog een paar plekjes op haar benen.
“Ik ben helemaal blij met het resultaat, aldus Ada, wat een verademing!”

Lees verder

De huid is ons grootste orgaan en ook één van de belangrijkste.

28 aug 2021

De huid vormt een beschermende barrière tussen de externe omgeving en de organen in ons lichaam.
Anjelica heeft al vanaf haar jeugd last van eczeem.
In oktober 2020 werden de klachten heel erg. Ze startte met acupunctuur en een speciaal dieet. Ze had hier baat bij maar moest helaas stoppen met de acupunctuur vanwege Corona.
Haar moeder hoorde van de Zoutkamer en attendeerde Anjelica hier op. Ze wilde het een kans geven en ging 3x per week naar de Zoutkamer.
De eerste weken waren vooral ontspannend en relaxed. Na ongeveer twee weken begon Anjelica te merken dat haar huid beter werd.
Inmiddels is haar eczeem helemaal verdwenen.
Ze heeft veel meer energie en zit veel beter in haar vel.
Anjelica wil iedereen de Zoutkamer wel aanraden!
“Ik word nu uitgerust wakker en kan me al bijna niet meer voorstellen dat ik eerder nachten wakker lag van de jeuk.”
“In plaats van uren in bed te blijven liggen ga ik nu liever sporten!”
Anjelica, 27 jaar

Lees verder

Gezond Zwanger

28 aug 2021

Tijdens je zwangerschap ben je eerder vatbaar voor griep, verkoudheid en andere kwaaltjes. De
veranderingen in je lichaam zorgen ervoor dat je weerstand vermindert waardoor je vatbaarder bent
voor virussen en infecties. Tijdens je zwangerschap is het heel belangrijk om je weerstand goed te houden of te verhogen.
Zouttherapie is een volledig natuurlijke manier om je weerstand te verhogen.
Zwanger zijn kost ook veel energie, neem op tijd je rust en ontspanning. Bij Zoutkamer Elst komen al deze factoren bijeen tijdens een Zouttherapiesessie.

Lees verder

Mijn Zoutkamer ervaring,

28 aug 2021

In maart 2020 kreeg ik Covid. Gelukkig met milde klachten. Alleen mijn reuk- en smaakvermogen verdween totaal. Ik rook niets. Soms een ‘foutmelding’ zoals de lucht van uitlaatgassen in de huiskamer of hutspot in de badkamer. Eén voordeel was, dat ik zonder huilen uien kon snijden. Na een jaar waren de klachten niet verbeterd en vreesde ik dat het zo zou blijven.
Op aanraden van mijn dochter, ging ik naar de Zoutkamer. Hoewel eerlijk werd gezegd dat er geen garantie voor verbetering was, besloot ik er toch voor te gaan. Veel moeite kost het immers niet. Lekker zitten in een luie stoel en ademhalen.
Na twee bezoeken fietste ik langs de frietkraam en rook ineens de frituur. Niet mijn favoriete geur, maar ik werd er blij van.
Inmiddels ben ik zes weken verder en proef en ruik ik weer wat ik eet. Nog niet optimaal, maar ik heb goede hoop dat het helemaal goed gaat komen.
Eén nadeel: Uien snijden brengt me weer aan het huilen.
Heb je vergelijkbare klachten dan kan ik je de Zoutkamer zeker aanraden.

Lees verder

Dré: ”De zoutkamer in Elst; een mooi moment om de week te beginnen”.

28 aug 2021

Dré was een hevige roker. Hij rookte van zijn 16 tot zijn 63e levensjaar.
Toen hij tijdens een inloopdag van de Old Socks in Malden zijn conditie liet testen, kwam hij er al snel achter dat er iets niet goed zat.
Zijn gevoel zei hem dat er meer aan de hand moest zijn dan alleen een slechte conditie.
Een bezoek aan zijn huisarts leverde hem de diagnose COPD op.
De eerste stap was nu te stoppen met roken. Met een aantal leerlingen uit een van zijn klassen maakt hij de afspraak dat hij aan het einde van het schooljaar gestopt zou zijn met roken. Dat schooljaar rookte hij zijn laatste sigaret en heeft er daarna nooit meer één opgestoken!
Op advies van de praktijkondersteuner startte hij met fysiotherapie. Hier komt hij nu bijna 3 jaar en werkt daar aan zijn conditie en doet hij aan krachttraining.
Toch voelde hij de behoefte om hier nog iets naast te doen. Iets wat hem niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal sterker kon maken.
Als bij toeval liep Dré langs de Zoutkamer in Elst.
Hij ging naar binnen voor informatie.
Het besluit om zouttherapie te gaan volgen was snel genomen.
Elke maandag begint Dré zijn week in de Zoutkamer. Hij kan daar optimaal ontspannen en komt helemaal tot zichzelf.
Hij hoeft even helemaal niet na te denken over zijn ademhaling.
Aansluitend gaat hij naar de fysiotherapie.
Deze combinatie bevalt Dré prima. Een ontspannen en gezonde start van de week!
Naast ontspanning heeft het bezoek aan de Zoutkamer nog een positief effect.
Hij hoest geen slijm meer op en is verlost van die irritante prikkelhoest die hem altijd op de meest onmogelijke momenten overviel.
De stop hoest snoepjes kan hij tegenwoordig met een gerust hart thuislaten!
Dré

Lees verder

Anja:”Ik ben zo blij dat ik bij Zoutkamer Elst terecht ben gekomen, ik ga hier nooit meer weg!!”

28 aug 2021

Februari 2020 werd Anja ziek. Ze kreeg last van verkoudheid, hoge koorts en benauwdheid. Anja heeft al sinds haar jeugd astma. Ze ging er van uit dat de klachten hier vandaan kwamen.
De klachten bleven echter aanhouden. Met astma medicatie kreeg ze haar gezondheid uiteindelijk weer redelijk onder controle.
Terugkijkend op haar klachten en het verdere verloop van haar ziekte denkt Anja dat ze toen Corona heeft gehad.
Het nichtje van Anja kreeg Corona en ging naar de zoutkamer in Veenendaal voor haar herstel. Ze was hier heel enthousiast over. Met name het feit dat ze meer lucht kreeg was letterlijk een verademing voor haar. Ze moest meteen aan Anja denken en moedigde haar aan om ook eens te gaan.
Anja was niet meteen enthousiast. Met de astmamedicatie had ze haar gezondheid redelijk onder controle.
Maar daar dacht de man van Anja anders over! Hij vond dat ze het moest proberen en maakte voor haar als verrassing een afspraak bij de zoutkamer in Elst.
Na een bezoek aan een kerstshow in Duiven stopte hij op de terugweg voor de deur van de zoutkamer.
Inmiddels is Anja een vaste en enthousiaste bezoeker.
“Ik ben zo blij dat ik hier terecht ben gekomen, zegt Anja. Ik ervaar zoveel meer lucht en verlichting van mijn luchtwegen in de zoutkamer.”
Naast haar gezondheid is dat uurtje in de zoutkamer ook een echt rustmoment voor haar. Ze wil deze momenten niet meer missen!
Anja komt drie maal in de week naar Elst voor zouttherapie. Naast het feit dat ze meer lucht krijgt gebruikt ze ook veel minder astmamedicatie en voelt ze zich veel energieker. Ze kan weer intens genieten van een flinke wandeling, iets wat ze voor de zouttherapie niet meer kon.

Lees verder

“Het voelt alsof er een frisse wind door je longen waait!”

28 aug 2021

In maart 2020 kreeg Nicole Corona. Ze was net terug van een wintersportvakantie met haar familie. Ze kreeg hoge koorts en binnen een week was ze zo ziek en benauwd dat ze nauwelijks nog kon lopen. Een glas optillen of op haar telefoon kijken was eigenlijk al te veel. Op dat moment was er in Nederland nog weinig bekend over het Coronavirus. Haar huisarts raadde haar aan om weer contact op te nemen wanneer de benauwdheid erger werd.
Nicole was een gezonde en sportieve jonge vrouw. Ze had normaal gesproken een goede conditie en vond dan ook dat ze deze ziekte zelf te boven moest kunnen komen. Achteraf gezien niet verstandig…..Ze deed enorm haar best en na drie weken liep ze weer haar eerste rondjes buiten. Een maand later ging ze weer aan het werk. Maar dat viel zo tegen dat ze zich ziek moest melden.
Nicole besefte dat ze echt ondersteuning nodig had bij haar herstel. Ze startte met fysiotherapie en werd regelmatig gecontroleerd. Toch ging het herstel maar heel langzaam. De artsen verzekerden haar dat het goed zou komen, maar dat dit tijd nodig had. Nicole wilde zo graag beter worden dat ze ook zelf ging zoeken op internet. Ze las daar een verhaal van een Coronapatiënt die veel baat had bij zouttherapie. Ze was bereid om alles te proberen en besloot de zouttherapie een kans te geven.
Begin januari was haar eerste zouttherapie sessie bij zoutkamer Elst. Deze deed nog niet zoveel, maar Nicole ging door. De tweede sessie was een openbaring voor haar!
“Ik weet het nog zo goed: Na 10 minuten kreeg ik tranen in mijn ogen en voelde het alsof er een frisse wind door mijn longen waaide. Het voelde zo fijn aan! Ik ervaarde voor het eerst sinds maanden iets positiefs.”
Nu, ruim een jaar verder, kan Nicole zeggen dat ze sinds ze zouttheraphie doet eindelijk aan het opbouwen is. Na een bezoek aan de zoutkamer voelt ze zich veel beter en gaat het sporten haar ook makkelijker af. Het liefst zou ze elke dag naar de zoutkamer gaan! Daar voelde ze zich in het begin enigszins bezwaard over, maar dat blijkt totaal niet nodig. Ze is altijd welkom en wordt hartelijk ontvangen.
Voorlopig blijft Nicole een paar keer per week de zouttherapie volgen.
Ze is heel blij dat dit op haar pad is gekomen.
Nicole bedankt voor je verhaal en je bent meer dan welkom in zoutkamer Elst!
Nicole

Lees verder

“Ik raakte verslingerd aan de zoutkamer”.

28 aug 2021

Heerlijk ontspannen, volledig relaxed en opgeladen.
Zo voelt het voor mij na een uurtje zouttherapie.

Ik ben verslingerd geraakt aan de zoutkamer nadat ik met mijn vriendin Meike voor het eerst in de Zoutkamer kwam.
Ik was benieuwd en nieuwsgierig en altijd in voor een nieuwe ervaring.

De combinatie van de zoutstenen, de schone lucht, en de ontspannen muziek zijn rustgevend.
Het licht wat als een waar kleurspel door de zoutstenen schijnt zorgt bij mij voor een ultieme ontspanning. Met een zelfgemaakte zoutlamp en verschillende zoutlampen haalde ik de zoutkamer ook een beetje in huis.

Ik ben iemand die erg veel in mijn hoofd zit en de hele dag kan nadenken.
Voor mij betekent de zoutkamer totale ontspanning en ik kan echt even helemaal los komen van mijn gedachten.
Ik word rustig en ervaar ruimte en rust in mijn hoofd.

Zeker de moeite waard om het zelf een keer te ervaren.

Groeten
Dirk Flohil 

Lees verder

Kristel:”Mijn vermoeidheid verdween als sneeuw voor de zon.”

24 mrt 2021

Astma?
In april 2019 ben ik begonnen met het bezoeken van de zoutkamer in Elst. Ik heb astma en heb hieraan voorafgaand veel geprobeerd om dit onder controle te krijgen: medicatie (die heb ik nog steeds), ademhalingstherapieën, meditatie, veel sporten, eetpatronen aangepast en nog veel meer. Het ging wel steeds ietsje beter, alleen mijn vermoeidheid bleef. Mijn huisarts adviseerde om aan zee te gaan wonen…
Die vermoeidheid verdween als sneeuw voor de zon toen ik bij de zoutkamer begon. Ik merkte meteen al dat er iets met mijn lichaam gebeurde tijdens de eerste sessie. Alsof er iets in mijn lichaam werd geactiveerd. Ik denk dat mijn immuunsysteem werd geprikkeld. Ik vind het nog steeds wonderbaarlijk; het heeft mijn leven veranderd in zeer positieve zin. Mijn hoofd is helderder en het is zo bijzonder om gewoon de hele dag voldoende energie te hebben. Los van dit alles ervaar ik de zoutkamer ook als bijzonder ontspannend. Als ik na een dag werk een sessie heb in de zoutkamer dan kom ik er vaak weer helemaal fris en ontspannen uit.
Ik ga drie keer per week naar de zoutkamer. Het is wat geregel want ik woon in Arnhem-noord, maar dit weegt op geen enkele manier op tegen alle voordelen die ik ervaar.
Kristel
Dankjewel voor jouw verhaal Kristel.
Kan een afbeelding zijn van lucht en de tekst 'Mijn vermoeidheid verd verdween als sneeuw voor de zon! Zoutkamer Elst'

Lees verder

Herstel na Corona.

12 jan 2021

“Elly merkte meteen resultaat, ze kreeg meer lucht en haar droge huid voelde ook beter aan”.

Elly heeft een zware tijd achter de rug. Ze heeft 3 dierbaren verloren aan de gevolgen van Corona. Zelf heeft ze ook Corona gehad. Ze is heel ziek geweest en was bijna opgenomen in het ziekenhuis.

Ze is nu gelukkig weer op de goede weg maar merkt nog elke dag de gevolgen van de ziekte.

Op Facebook las Elly een bericht over de Zoutkamer en de positieve effecten op je gezondheid. Een goed idee om het eens te proberen. Een afspraak was makkelijk gemaakt. Ze voelde zich meteen heel welkom. “Het personeel is heel vriendelijk en professioneel. Ze zijn echt in je geïnteresseerd,” aldus Elly.

Elly merkte eigenlijk meteen resultaat, ze kreeg meer lucht en haar droge huid voelde ook beter aan. Daarnaast was het uurtje in de zoutkamer heel ontspannend.

Ze komt er even helemaal tot rust. Iets wat heel welkom is na de afgelopen periode.

Naast Zouttherapie volgt Elly ook Cranio Sacraal therapie. Deze combinatie zorgt ervoor dat ze haar energie weer terugkrijgt en haar werk weer kan oppakken. Een geweldig resultaat!

Elly De Geest

Elly bedankt voor het delen van jouw verhaal.

Lees verder

Anja gaat vanaf februari dit jaar naar de Zoutkamer.

26 nov 2020

Ze heeft problemen met haar luchtwegen. Naast bronchitis heeft ze ook last van haar bovenste luchtwegen, de voorhoofdsholte en de bijholte.

Hiervoor is zij onder behandeling bij een longarts en een kno-arts.

Ze vertelt dat ze van jongs af aan eigenlijk al last heeft van haar longen. Ze woonde op de boerderij waar ze het liefste met de dieren naar buiten ging omdat ze het merkte aan haar longen als ze in de stallen bleef.

Toen ze over de zoutkamer hoorde wilde ze graag proberen of het voor haar gezondheid iets kon betekenen.

Na 3 keer geweest te zijn merkte ze echt verschil, dat ze meer lucht had merkte ze als eerste.

Ze probeert nu 3 keer in de week naar de zoutkamer te gaan en merkt dat dat het beste werkt voor haar. Ze gebruikt al een stuk minder medicatie.

Door een verkoudheid en door sluiting door de Coronamaatregelen kon Anja deze periode een tijdje niet gaan wat er meteen voor zorgde dat ze weer een antibiotica kuur nodig had.

Dat was de eerste kuur dit jaar. Voor dat ze in de zoutkamer kwam had ze zeker 4 x per jaar een antibioticakuur nodig.

Door met regelmaat een uurtje te ontspannen in de zoutkamer houdt ze haar gezondheid onder controle.

Lees verder

Het verhaal van kleine Moon.

12 feb 2020

Onze Moon, nu 2 jaar oud werd veel te vroeg geboren en bleek 2 klap longen te hebben en een open ductus, een hartafwijking.
Dat veroorzaakte veel medische klachten en door haar gevoelige longen heeft ze astma ontwikkeld.
Een simpele verkoudheid betekent voor Moon al snel een longontsteking.

Toen we over de zoutkamer in Elst hoorden waren we verbaasd dat niemand dit ons eerder heeft verteld.
Waarom weten huisartsen en specialisten hier niet vanaf?

We hebben een afspraak ingepland en werden hier met open armen ontvangen.
Moon vindt het heerlijk om in de zoutkamer te spelen en ademt ondertussen de “wonderlucht” in.

Wonderlucht dat is het voor Moon.
Er is een wereld voor ons open gegaan wat een verschil zien wij aan haar.
Moon is bijna niet meer verkouden en is ze het een keertje wel dan komt ze er veel makkelijker doorheen.
We hebben haar geen extra medicatie meer hoeven geven en zijn zelfs gestopt met een puf geven.

En dat allemaal door de zoutkamer!
Zo dankbaar en blij dat dit op ons pad is gekomen en dat ons meisje veel gezonder is en zo veel meer kan genieten van haar mooie leven.

De mamma’s van Moon
Jannie en Joli

Lees verder

Sportprestaties

08 feb 2020

Wil jij je sportprestaties naar een hoger niveau brengen?

Kim en Lieke volleyballen bij Gemini D1 en gaan naar de Zoutkamer om hun sportprestaties te verbeteren.

Met de juiste ademhalingstechniek verklein je de kans op blessures en presteer je beter. Goed en diep ademhalen is om een aantal redenen belangrijk. Zouttherapie zorgt voor schone luchtwegen en dat bevordert je ademhaling.
Je lichaam heeft tijdens het sporten meer zuurstof nodig om een prestatie te leveren.
Dit betekent dat als je goed ademhaalt, je bijvoorbeeld sneller kunt lopen of meer gewicht kunt tillen. Hoe harder spieren aan moeten spannen tijdens het sporten, des te meer energie er vrijgemaakt moet worden om die spieren te kunnen laten werken, dus hoe meer zuurstof er naar toe moet. Een van de belangrijkste voordelen van Halotherapie voor sporters is het verbeteren en het optimaliseren van de longfunctie en de longinhoud en het verlaagt de hersteltijd na inspanning.

Lees verder

Een ervaring rijker…………

12 dec 2019

Wij kunnen genieten van tongstrelende gerechten, met wel een vleugje zout en kruiden aangevuld, anders smaakt het wel erg flauw!
Dat zout ook wordt gebruikt, voor andere doeleinden, weten we, maar ”Zouttherapie“
was voor ons helemaal nieuw, we waren dan ook erg nieuwsgierig, vooral omdat er bij ons, zoals bij velen in deze tijd, een luchtweginfectie speelde.

Alles draait om zout bij de ZOUTKAMER in ELST!

Inhaleren van natuurlijke zoutdeeltjes is een beleving voor je luchtwegen, voor volwassenen en voor kinderen, voor jong en oud.
Alles over deze therapie is te vinden op de website van de ZOUTKAMER in ELST.

Wat u hierin niet zal lezen, is de betrokkenheid van het echtpaar Eva en Eric.

Zij zijn twee jaren geleden dit bedrijf samen begonnen in Elst.
Hun kennis over- deze toch in Nederland vrij nieuwe invulling van zouttherapie – straalt betrokkenheid uit naar hun gasten / patiënten.
Met aandacht en in alle rust, nemen ze je mee in de wereld van zouttherapie en beantwoorden je vragen, die er bij alle nieuwkomers zijn. Ze luisteren naar ieder zijn of haar verhaal, stellen zich open en flexibel op. Ze geven je een thuisgevoel in hun uniek bedrijf. Wij hebben gekozen voor een intensieve aanpak, iedere dag een behandeling en dat 4 weken lang.
Het mooie resultaat is, dat wij verlost zijn van vele hoestbuien, maar een unieke ervaring rijker, die wij graag willen doorgeven aan anderen.
Eva en Eric, wij wensen jullie veel succes in dit unieke bedrijf, een bijdrage kunnen leveren op jullie eigen manier aan mensen met luchtwegproblemen, geeft voor velen verlichting.

Dankbare gasten,

Pierre en Marga van Lieshout

Lees verder

Voor het eerst in zes jaar niet ziek na de griepspuit!

05 dec 2019

De afgelopen zes jaar haalde ik elke winter de griepspuit en dan was ik in de eerste paar weken toch even uitgeschakeld door de lichte griep. Nu de griepspuit weer gehad en wat denk je….een beetje gehoest maar dat was alles. Er is maar één ding anders dan voorgaande jaren en dat is mijn abonnement bij de Zoutkamer.

Ik ben Eef, een 63-jarige man met COPD(GOLD lll). Als je COPD hebt kunnen je symptomen behoorlijk verergeren door de griep. Je benauwdheid neemt fors toe tijdens de griep. Omdat griep een infectie aan de luchtwegen is krijgen je longen het extra zwaar te verduren, met mogelijk meer achteruitgang tot gevolg. Ik kies bewust voor de griepspuit. Dat ik na de griepspuit een lichte griep heb is voor mij beter dan de echte griep met de mogelijke gevolgen.

Al sinds juni van dit jaar kom ik bij de Zoutkamer in Elst. Ik voel me veel beter, het hoesten is veel minder en ik heb meer energie.

Ik heb een Halfjaarabonnement, dat kost me € 100 per maand en dan kan ik onbeperkt gebruik maken van de zoutkamers. Zo’n drie tot vier keer per week ga ik heerlijk relaxen en schone lucht inademen, vaak aan het einde van mijn werkdag. Waar ik voorheen s’avonds uitgeblust op de bank plofte, heb ik na de zoutkamer weer energie voor de avond. Hoe anders kom je dan thuis!

 

Lees verder

Wat was ik een ander mens na 50 minuten op een zoutbed!

28 aug 2019

Hoi ik ben Monique, 47 jaar en ik heb zo’n 9 maanden van het jaar ernstige allergische astmatische klachten. Deze worden veroorzaakt door een allergie voor gras- en boompollen. Het weer heeft ook nog enige invloed, bij regen zijn mijn klachten minder. Soms ben ik wanhopig, dan ben ik zó benauwd en heb ik heel weinig energie.

Ik had al van alles geprobeerd tot immuuntherapie aan toe.

‘Ik voelde me heel belabberd, had geen energie en al van alles geprobeerd’. Tijdens het surfen op internet kwam mijn vriend uit op de Zoutkamer met Zouttherapie. Een afspraak gemaakt en bij de kennismaking in Zoutkamer Elst was ons al snel duidelijk, Zouttherapie kan je nooit kwaad doen en gezien de combinatie met ontspanning zeker het uitproberen waard.

Wat was ik een ander mens na 50 minuten op een zoutbed in de zoutkamer. Voorheen waren mijn benen zwaar en moest ik ze meeslepen, maar nu voelde ik mijn benen ineens weer en kon ik weer helder denken. Dat schone lucht met een beetje zout zoveel invloed heeft, is niet voor te stellen als je het zelf niet hebt meegemaakt. Ik was zo enthousiast, dat ik dit een kans ga geven, dus heb ik een maandabonnement aangeschaft.

Ik ben superblij, ga nu al 3 weken en voel me een heel ander mens. Mijn omgeving merkt dat ook, ik straal weer en mijn kleur is beter.

Ik raad dit iedereen aan. Ik zou zeggen: probeer het uit en denk niet dat je na één keer al resultaat boekt. Ik kom uit Ulft en rij met plezier drie keer per week naar Elst. Het geeft mijn leven weer zin!

Lees verder

Cobie Walraven (67 jaar)

21 mei 2019

Veel meer longinhoud!

De longverpleegkundige was erg verrast en ik heel blij!

Natuurlijk ik voel me bijzonder goed sinds ik naar de Zoutkamer in Elst ga, maar dat het op deze wijze met zoveel verbetering van mijn longinhoud ook met het onderzoek zichtbaar is maakt me heel blij.

Ik had vooraf niets tegen de longverpleegkundige gezegd. Zo, u bent vooruit gegaan, dat is bijzonder. Ja zeg ik, ik ga sinds augustus 2018 naar de Zoutkamer. We pakken het laatste onderzoek erbij, dat was januari 2018. Nu in mei 2019 het resultaat zoveel beter: 6% meer lucht die je per seconde uitblaast (FEV1) en 7% meer totale hoeveelheid lucht die je uit kunt ademen (FVC)

De longverpleegkundige kent de Zoutkamer niet, ik vertel haar er wat over en dat ze meer informatie kan vinden op www.zoutkamerelst.nl Medici weten veelal niet wat het is, het is een natuurmethode en in Nederland nog niet wetenschappelijk bewezen en voor medici verdiepen zich er dan vaak niet in.

Ik heb COPD en kom sinds augustus 2018 drie keer per week in de Zoutkamer. Men zei mij bij komst dat het effect niet direct merkbaar hoeft te zijn, nou dat was bij mij wel zo. Ik voelde direct de eerste keer al dat ik in de zoutkamer dieper in kon ademen.

Daarna nam de verbetering nog verder toe. Ik ben niet meer zo benauwd en heb veel meer energie. De pufjes gebruik ik nog maar zo af en toe

Als je prioriteiten kunt stellen en consequent bent kun je met Zouttherapie heel veel bereiken. Het staat vast in mijn agenda, ik ga gewoon drie keer per week. Soms denk wat zou er gebeuren als ik nu stop? Maar ik voel me nu zo goed, ik durf gewoon niet te stoppen.

Ik kom heel graag in de Zoutkamer, je wordt er gastvrij ontvangen met een kopje koffie, ik maak er een babbeltje met anderen die ik er regelmatig tegenkom.

Lees verder

Betsie (55 jaar)

03 mei 2019

Bij de Zoutkamer in Elst gaat de telefoon.

“Met Betsie, Ik kom nu al 3 weken naar de Zoutkamer en het lijkt er op dat het hoesten alleen maar erger wordt, ik wil er mee stoppen”.

Eva Schrijver reageert en inventariseert met haar de situatie, de bezoekfrequentie en haar verwachtingen. Betsie hoest wel veel slijm op, dat is een goed teken. Samen komen ze tot de conclusie dat het jammer zou zijn als ze nu af zou haken en Betsie besluit nog even door te gaan.

Betsie heeft astma, hoest veel en is kortademig. Ze komt nu 3 weken in de Zoutkamer, 2x per week is het uitgangspunt maar vanwege haar drukke agenda is dit soms bijna niet haalbaar. Ze heeft een maandabonnement, een maand lang onbeperkt gebruik maken van de beide zoutkamers. In haar situatie is het advies: de grote zoutkamer en in een korte periode zo vaak mogelijk komen dan worden de hoestklachten sneller minder. Als de frequentie lager is duurt het langer voor dat er resultaat bereikt wordt. Sinds ze in de Zoutkamer komt hoest ze heel veel slijm op.

Anderhalve week later is de situatie totaal anders: het hoesten is nagenoeg over! Dan slaap je beter en dat is dan weer een basis om meer energie hebben , je fitter voelen. Betsie heeft na 5 weken Zoutkamer een longtest gedaan en die is de afgelopen jaren nog nooit zo goed geweest.

Betsie gebruikt pufjes, en tijdens het gebruik was het ook altijd hoesten. Dat is nu ook niet meer zo dat betekent dat de medicatie ook dieper komt en dus beter zijn werk kan doen. Als het zo goed blijft gaan is mijn doel in de toekomst de pufjes te gaan verminderen.

Mijn astma is niet te genezen, maar dat Zouttherapie de symptomen zo sterk vermindert maakt het leven wel een stuk prettiger!

Lees verder

Sander van Doorn

07 dec 2018

Meer lucht, betere prestaties!

Regelmatig breng ik een bezoek aan Zoutkamer Elst. Had ik mezelf op voorhand tot de doelgroep gerekend? Nee, in tegendeel! Ik volleybal en bezoek de sportschool al jaren tussen de 3-5 keer per week. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik gezond eet en leef. Niet direct aanleiding om zouttherapie te volgen zou je zeggen. En toch is gebleken dat er ook voor mij nog genoeg winst te behalen valt.

Dat werd laatst heel duidelijk toen ik op zaterdag overdag een uur in de droge zoutkamer heb genoten van de rust en natuurlijk de schone gezonde lucht. Enkele uren later stond de volleybalderby van het op één na hoogste niveau van Nederland op het programma. Ik mocht aantreden en in het hectische dynamische spel merkte ik het langer vol te kunnen houden. Gevoelsmatig had ik meer lucht en daardoor meer energie. Ik kon langer explosieve acties maken en hield nog over ook. We wonnen, 3-0 en een uitzinnig publiek die zichtbaar genoot van de aanwezige energie.

Nog net even dieper in kunnen ademen in rust én tijdens het sporten. Dat is wat ik merk. Met als gevolg dat ik me energieker en daardoor fitter voel. Daarnaast heb ik hooikoorts in de periode mei t/m juli. Met een aantal bezoeken per maand lukt het me de klachten dusdanig te verminderen dat ik de medicijnen vrijwel niet meer nodig heb en minder hoef te rusten als ik een reactie krijg op de pollen in de lucht.

Jong of oud, topfit of gezondheidsklachten, de Zoutkamer kan in mijn ogen voor iedereen een toegevoegde waarde hebben. We zouden dit eigenlijk frequent met het hele team moeten doen. Bovendien zou de jaarlijkse griepperiode dan misschien wel aan ons team voorbij gaan.

Lees verder

Wim 68 jaar

15 okt 2018

Geen Longontsteking meer!

Op een receptie hoorde ik van iemand over de Zoutkamer.  Die mevrouw vertelde dat je als je een luchtwegaandoening hebt je er meer lucht van kreeg. De week er op ben ik er gelijk heen gegaan.

Ik heb longkanker en heb maar één long. Van die long is ook de capaciteit niet 100 %. Dat betekent dat ik moeite heb om slijm op te hoesten. Slijm wat vast blijft zitten is een broeihaard voor bacteriën. Vanaf januari tot eind april van 2018 heb ik 3 keer longontsteking gehad.

In mei kwam ik voor de eerste keer in de zoutkamer, ik kreeg een proefsessie en ik merkte direct dat ik in de zoutkamer makkelijker kon ademen. Eerst maar eens een maandabonnement genomen, het deed me heel goed.

Tijdens een sessie voel ik al na een kwartier dat het slijm begint te prikkelen, meestal stop ik onderweg naar huis omdat het slijm dan los komt om het uit te spugen.  Ik ga elke dag dat de Zoutkamer open is, voor mij is het bijna een eerste levensbehoefte.

Vanaf mei tot nu augustus ben ik bijna elke dag naar de Zoutkamer in Elst geweest en heb geen  longontsteking meer gehad, de longarts kende zouttherapie niet goed, keek er van op en was heel geïnteresseerd onder andere vanwege mijn resultaat!

Lees verder

Vaste bezoeker (dame 60 jaar)

11 jul 2018

Het is toch geweldig als je huisarts zegt:

Wat zie jij er goed uit

Op het moment dat ik begin november 2017 naar de Zoutkamer ging voelde ik me best goed, waarom zou je er dan naar toegaan?

De winter ervoor was heel zwaar geweest, longontsteking, een ziekenhuisopname en daarna 6 weken nodig gehad om te herstellen. Eigenlijk de hele winter me niet fit gevoeld, Antibiotica en Prednison geslikt. Ik heb astma, COPD en longemfyseem. Daardoor werkt ook mijn afweer slecht en ben ik heel vatbaar voor allerlei infecties en ziektes. Mijn motivatie was een stukje angst om weer zo de winter in te gaan. Ik dacht baat het niet dan schaadt het niet. Zo is het ook: inademen van ‘schone lucht met een snufje zout is nooit fout!’

Ik heb het heel serieus opgepakt, heb een abonnement genomen (Halfjaarabonnement dat kost elke maand €100 voor onbeperkt toegang) en ben de hele winter 3x per week naar de Zoutkamer geweest.

Griepspuit

Na 6/7 sessies voelde ik me al veel beter, vooral meer energie. Inmiddels is de winter achter de rug en ik heb geen griepspuit gehad, ben de hele winter niet ziek geweest zelfs niet verkouden. Mijn weerstand is hoger en mijn eczeemplekken zijn nagenoeg weg. Ik heb steviger nagels, kortom de Zoutkamer doet mij heel erg goed. Het is naast goed voor je gezondheid ook nog heel ontspannend, ik geniet van de rust, de muziek en het licht.

Resultaat

De huisarts was verrast toen hij mij zag terwijl ik voor mijn man bij hem kwam. Hij zei: “Wat zie jij er goed uit en je bent de hele winter niet bij ons geweest”. Ik lachte in mezelf en vertelde hem dat ik naar de Zoutkamer ga en dat dit het resultaat is.

Voor mijn aandoeningen ben ik onder controle van een longarts. Die was ook blij verrast dat ik zo goed de winter doorgekomen ben. Bij de blaastest een verbetering van 2%!

Mijn tip: Pak het serieus aan en ga zo vaak mogelijk. Maak er tijd voor vrij dan kun je, ook als je chronisch ziek bent, heel veel resultaat bereiken!

Lees verder

Toos Jansen (63 jaar)

25 mei 2018

Minder hoesten

Afgelopen winter heb ik nogal in de lappenmand gezeten, waarvan 2 keer longontsteking. Ik heb COPD en na die longontsteking bleef ik maar hoesten. Ik kon nog niet een telefoongesprek voeren zonder te hoesten. Ik ben voorzitter van de vrouwenvereniging uit Haalderen en ik kreeg een folder van Zoutkamer Elst van één van de bestuursleden: ’Misschien een idee om daar met ons jaarlijkse fietstochtje heen te gaan?’ Ik heb dat foldertje doorgelezen en dacht ‘dat is wat voor mij, dat fietstochtje is pas over twee maanden ik ga er nu heen!’

Na één keer in de Zoutkamer hoestte ik s’nachts al veel minder (mijn man merkte het direct) en daarna ging het steeds een stukje vooruit. Nu aan het einde van het maandabonnement voel ik me een stuk beter: hoest helemaal niet meer, het piepend geluid bij het ademhalen is weg en mijn stem is veel beter. Het valt zelfs anderen op dat ik als ik spreek een veel helderder stem heb en tussendoor niet meer hoest!

Als medicatie gebruik ik Seretide 2x daags en tussendoor naar behoefte Ventolin. Nu ik regelmatig de zoutkamer bezoek gebruik ik de Ventolin tussendoor bijna nooit meer. COPD is niet te genezen, maar dat door de zoutkamer de symptomen sterk verminderen is toch heel prettig!

Lees verder

Margreet Manupassa

25 mei 2018

Huid is ook zachter

Ik heb COPD en las op internet/social media over Zouttherapie. Ik was wel heel nieuwsgierig wat een Zoutkamer is en wat het met je doet en ben naar Zoutkamer Elst gegaan. Dat was eind maart. Ik werd heel hartelijk ontvangen en maakte gebruik van een proefsessie. Ik was direct enthousiast: naast het inademen van schone lucht is het ook heel ontspannend: Ik ga liggen en val in slaap.

De veranderingen komen met name doordat je in de zoutkamer veel dieper in kunt ademen. Als je luchtwegen schoner zijn komt het pufje ook veel dieper dus is ook dat effect groter.

Ik ben nu met het 2e maandabonnement bezig en  gebruik veel minder pufjes. Ik gebruikte 4x per dag een pufje, nu door de zouttherapie 2x per dag en soms een dag zelfs niet. Mijn huid voelt ook veel zachter aan.

Soms reserveer ik vooraf maar heel vaak loop ik zomaar binnen en kijk of er plaats is. Ik kom er heel graag, de mensen zijn erg gastvrij en er staat altijd thee of koffie klaar.

Lees verder

Marjo van Dommele

29 dec 2017

Liever natuurlijk zout dan pufjes.

“In juli, tijdens onze vakantie in Zeeland, belandden we met onze zoon Mathias in het ziekenhuis. Hij was benauwd en had moeite met ademhalen. De kinderarts constateerde een longontsteking. Hij kreeg antibiotica en na een paar dagen knapte hij gelukkig weer op. In de maanden die volgden merkten we dat Mathias ieder virusje oppikte. Op en af was hij verkouden, benauwd en had hij koorts.

Naar de kinderarts

Via de huisarts belandden we opnieuw bij de kinderarts. Hij constateerde een chronische verkoudheid, gezwollen keelamandelen en mogelijk was hij astmatisch, daarom schreef hij een pufje voor. Thuis begon de strijd met de pufjes, want dat is nogal wat bij een mannetje van 1 jaar.

Afspraak gemaakt

Tijdens het sporten hoorde ik van het bestaan van de Zoutkamer in Elst. Het idee dat je met een natuurproduct hetzelfde doel kunt behalen als met medicatie stond mij meteen aan. Dus we maakten een afspraak.

Kindvriendelijke zoutkamer

Door het licht en geluid tijdens de sessie is er een heel ontspannen sfeer waarin Mathias zich erg op zijn gemak voelt. Met een emmertje en schepje zijn die drie kwartier zo om. Ondertussen wordt de ruimte verneveld met zout en hebben we de ruimte helemaal voor ons zelf.

Meteen resultaat

Vier weken lang kwamen we elke week één keer langs bij de zoutkamer. Al na het eerste bezoek kwam ‘s nachts al veel slijm los. Inmiddels zijn we zelfs van de pufjes af!

Echt een aanrader

Ik raad zouttherapie dus zeker aan voor kleine kinderen. Liever natuurlijk zout dan de pufjes.”

 

Lees verder

Ineke Ederveen

01 nov 2017

Zoutkamer Elst is meer dan alleen opgelucht adem halen

Ineke Ederveen – Mientjes (75) is een levenslustige en sportieve dame. Ze had nog nooit van een zoutkamer gehoord, maar is inmiddels een tevreden klant. De reden dat ze is begonnen met Zouttherapie is haar psoriasis, omdat de hormoonzalf van de dokter niet het gewenste effect had.

Psoriasis

“Ik had nog nooit van een zoutkamer gehoord, maar ondervond het effect van zoute lucht al wel eerder op een andere manier. Als ik op vakantie was aan zee ging het namelijk een stuk beter met mijn psoriasis. Maar toen ik thuis kwam was alles weer terug. Via de tennisvereniging hoorde ik over de zoutkamer en dat maakte me direct nieuwsgierig. Ik ben diezelfde morgen nog langs geweest.”

Inmiddels is ze een graag geziene gast in Zoutkamer Elst en het mooiste van alles? Haar psoriasis is onder controle. Behalve haar psoriasis merkt Ineke duidelijk dat ze nog meer voordelen heeft van haar bezoek: “Na een paar weken merkte ik dat mijn ademhaling beter werd. Ik heb astma en krijg nu meer lucht en dat merk ik vooral met het traplopen en met sporten.”

Zoutbed

Ze vindt de grote zoutkamer met een verneveling van droog zout het fijnst en ze ligt dan het liefst op één van de twee zoutbedden: “Ik wil wel graag wat privacy. Op het zoutbed lig je beschut achter het muurtje en dat vind ik fijn. Vooraf had ik echt geen voorstelling hoe het zou zijn, maar het is heel sfeervol. De muziek is erg prettig: licht klassiek met wat natuurgeluiden.”

Abonnement

Ineke heeft een maandabonnement en komt dan ook regelmatig: “Ik kom zeker drie keer per week en het liefst in de middag. Ik heb een eigen ochtendprogramma en wil niet te vroeg opstaan. Reserveren doe ik niet altijd, vaak loop ik gewoon naar binnen om te kijken of er plek is. Wat ik vooral fijn vind is dat de sessies op vaste tijdstippen beginnen. Dan weet je precies waar je aan toe bent.”

Vakantie

“Ik ga straks met vakantie, maar als mijn psoriasis weer verergert weet ik waar ik moet zijn!”

Ze vindt de grote zoutkamer met een verneveling van droog zout het fijnst en ze ligt dan het liefst op één van de twee zoutbedden: “Ik wil wel graag wat privacy. Op het zoutbed lig je beschut achter het muurtje en dat vind ik fijn. Vooraf had ik echt geen voorstelling hoe het zou zijn, maar het is heel sfeervol. De muziek is erg prettig: licht klassiek met wat natuurgeluiden.”

Ineke heeft een maandabonnement en komt dan ook regelmatig: “Ik kom zeker drie keer per week en het liefst in de middag. Ik heb een eigen ochtendprogramma en wil niet te vroeg opstaan. Reserveren doe ik niet altijd, vaak loop ik gewoon naar binnen om te kijken of er plek is. Wat ik vooral fijn vind is dat de sessies op vaste tijdstippen beginnen. Dan weet je precies waar je aan toe bent.”

“Ik ga straks met vakantie, maar als mijn psoriasis weer verergert weet ik waar ik moet zijn!”

 

Lees verder