COPD is een afkorting van de Engelse term Chronic Obstructive Pulmonary Disease, dit betekent chronisch obstructieve longziekte(er is dus een aanhoudende blokkade in de longen). Het is een verzamelnaam voor de longaandoeningen , chronische bronchitis en longemfyseem.

Bij COPD heeft men vooral last van chronische benauwdheid/kortademigheid, chronisch (continu) hoesten, het welbekende rokerskuchje, en overmatige slijmproductie. Bij sommige patiënten verloopt de ziekte mild, bij anderen kan er sprake zijn van een snel verergerend beeld. Soms wordt de patiënt zo benauwd, dat de dagelijkse bezigheden als aankleden en een stukje lopen bijna onmogelijk worden. De ziekte kan daardoor ernstig invaliderend zijn.

Tevens hebben patiënten met COPD regelmatig longaanvallen (exacerbaties). Deze worden veroorzaakt door infecties en hyperinflatie. Ze gaan gepaard met kortademigheid, angst.

copd-1

copd-2

Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat bij COPD patiënten het overtollige slijm minder taai wordt, waardoor het gemakkelijk opgehoest kan worden. Door de ontstekingsremmende werking vermindert kans op infectie en verhoogt weerstand.

Kwaliteit van leven wordt verbeterd.

Aan te raden sessies

10 – 30 sessies

Gedurende 2 tot 3 maanden, aangeraden wordt 2-3x per week .
Halotherapie behandeling gaat verschijnselen tegen zoals:
• ontsteking
• bacteriële infectie
• overdadig slijmvorming
• spastische verschijnselen (spastische verschijnselen van de bronchiën)
• grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen

Reservering maken

Geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden
Extra openingstijden alleen voor kinderen gereserveerd

Woensdagmiddag
14.00 uur tot 15.00 uur en van 14.30 uur tot 15.30 uur.
Zaterdag
9.00 uur tot 10.00 uur en van 9.30 uur tot 10.30 uur.