Dermatitis betekent ‘ontsteking van de huid’. Het is een term waarbinnen vele verschillende aandoeningen vallen. Sommige vormen van dermatitis zijn acuut, wat betekent dat de symptomen plotseling op komen zetten en zich snel ontwikkelen. Andere vormen zijn chronisch. De aangedane plek is dan al langer geïrriteerd en de klachten blijven ook langer bestaan. Zo valt o.a. onder dermatitis:
Psoriasis. Dit is een chronische ontsteking van de huid waarbij de huid plaatselijk teveel nieuwe huidcellen aanmaakt.
Eczeem. Dit is een oppervlakkige ontsteking van de huid. Er bestaan vele verschillende vormen van eczeem.

Psoriasis is een veel voorkomende, chronische huidziekte. Dit is een auto-immuunziekte. Circa één op de vijftig mensen heeft er last van. Psoriasis zorgt voor veel ongemakken als rode plekken, huidschilfers, jeuk en soms pijn. Daarnaast kan vooral de zichtbaarheid van de ziekte een belasting zijn.
Psoriasis komt vooral voor op ellenbogen, knieën, onderrug en de behaarde hoofdhuid.

Naast lichamelijke klachten zoals jeuk en soms pijn, zijn vooral ook psychologische effecten een belangrijk gevolg van deze ziekte. Patiënten schamen zich voor de ontsierende plekken op het lichaam en dragen het liefst bedekkende kleding met lange mouwen.
Sporten, zwemmen, saunabezoek, gymles op school of het dragen van luchtige kleding in de zomer is voor patiënten met psoriasis vaak moeilijk.

De keratinocyten in de opperhuid delen elke 4 tot 5 dagen wat gemiddeld 6 keer zo snel is als normaal. Door de korte tijd (slechts 5 tot 6 dagen) zijn niet alle cellen dood als ze bovenop de huid komen en de hoornlaag vormen. Gevolg is dat de hoornlaag dikker wordt en de huid zichtbaar gaat schilferen. Daarnaast verwijden de bloedvaten zich met als gevolg dat er meer bloed en allerlei ontstekingsremmende stoffen naar de huid wordt toegevoerd. Dit geeft de typische roodheid.
Het resultaat zijn karakteristieke psoriasisplekken: een scherpbegrensde (rozig-) rode huid met een wit schilferende laag.

psoriasis

Behandeling in de zoutkamer verbetert het afweermechanisme, waardoor de huid versterkt wordt en een rustiger huidtype met minder jeuk wordt bewerkstelligd.
Kwaliteit van leven wordt verbeterd

Aan te raden sessies

15 – 20 sessies

Om effectief te zijn 2-3x per week gedurende langere periode met vervolgsessies. Afhankelijk van de ernst en vorm vaker. 1 – 2 herhaalsessies per jaar. Effectiviteit ongeveer 75% tot 98 %
Halotherapie behandeling gaat verschijnselen tegen zoals:
• ontsteking
• bacteriële infectie
• vermindert jeuk en roodheid van de huid en maakt dit egaler
• betere doorbloeding en zuurstoftransport
• verhoogt de weerstand

Reservering maken

Geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden
Extra openingstijden alleen voor kinderen gereserveerd

Woensdagmiddag
14.00 uur tot 15.00 uur en van 14.30 uur tot 15.30 uur.
Zaterdag
9.00 uur tot 10.00 uur en van 9.30 uur tot 10.30 uur.