Sander van Doorn

Image-Default

Meer lucht, betere prestaties!

Regelmatig breng ik een bezoek aan Zoutkamer Elst. Had ik mezelf op voorhand tot de doelgroep gerekend? Nee, in tegendeel! Ik volleybal en bezoek de sportschool al jaren tussen de 3-5 keer per week. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik gezond eet en leef. Niet direct aanleiding om zouttherapie te volgen zou je zeggen. En toch is gebleken dat er ook voor mij nog genoeg winst te behalen valt.

Dat werd laatst heel duidelijk toen ik op zaterdag overdag een uur in de droge zoutkamer heb genoten van de rust en natuurlijk de schone gezonde lucht. Enkele uren later stond de volleybalderby van het op één na hoogste niveau van Nederland op het programma. Ik mocht aantreden en in het hectische dynamische spel merkte ik het langer vol te kunnen houden. Gevoelsmatig had ik meer lucht en daardoor meer energie. Ik kon langer explosieve acties maken en hield nog over ook. We wonnen, 3-0 en een uitzinnig publiek die zichtbaar genoot van de aanwezige energie.

Nog net even dieper in kunnen ademen in rust én tijdens het sporten. Dat is wat ik merk. Met als gevolg dat ik me energieker en daardoor fitter voel. Daarnaast heb ik hooikoorts in de periode mei t/m juli. Met een aantal bezoeken per maand lukt het me de klachten dusdanig te verminderen dat ik de medicijnen vrijwel niet meer nodig heb en minder hoef te rusten als ik een reactie krijg op de pollen in de lucht.

Jong of oud, topfit of gezondheidsklachten, de Zoutkamer kan in mijn ogen voor iedereen een toegevoegde waarde hebben. We zouden dit eigenlijk frequent met het hele team moeten doen. Bovendien zou de jaarlijkse griepperiode dan misschien wel aan ons team voorbij gaan.