Marjo van Dommele

Image-Default

Liever natuurlijk zout dan pufjes.

“In juli, tijdens onze vakantie in Zeeland, belandden we met onze zoon Mathias in het ziekenhuis. Hij was benauwd en had moeite met ademhalen. De kinderarts constateerde een longontsteking. Hij kreeg antibiotica en na een paar dagen knapte hij gelukkig weer op. In de maanden die volgden merkten we dat Mathias ieder virusje oppikte. Op en af was hij verkouden, benauwd en had hij koorts.

Naar de kinderarts

Via de huisarts belandden we opnieuw bij de kinderarts. Hij constateerde een chronische verkoudheid, gezwollen keelamandelen en mogelijk was hij astmatisch, daarom schreef hij een pufje voor. Thuis begon de strijd met de pufjes, want dat is nogal wat bij een mannetje van 1 jaar.

Afspraak gemaakt

Tijdens het sporten hoorde ik van het bestaan van de Zoutkamer in Elst. Het idee dat je met een natuurproduct hetzelfde doel kunt behalen als met medicatie stond mij meteen aan. Dus we maakten een afspraak.

Kindvriendelijke zoutkamer

Door het licht en geluid tijdens de sessie is er een heel ontspannen sfeer waarin Mathias zich erg op zijn gemak voelt. Met een emmertje en schepje zijn die drie kwartier zo om. Ondertussen wordt de ruimte verneveld met zout en hebben we de ruimte helemaal voor ons zelf.

Meteen resultaat

Vier weken lang kwamen we elke week één keer langs bij de zoutkamer. Al na het eerste bezoek kwam ‘s nachts al veel slijm los. Inmiddels zijn we zelfs van de pufjes af!

Echt een aanrader

Ik raad zouttherapie dus zeker aan voor kleine kinderen. Liever natuurlijk zout dan de pufjes.”