Wim 68 jaar

Image-Default

Geen Longontsteking meer!

Op een receptie hoorde ik van iemand over de Zoutkamer.  Die mevrouw vertelde dat je als je een luchtwegaandoening hebt je er meer lucht van kreeg. De week er op ben ik er gelijk heen gegaan.

Ik heb longkanker en heb maar één long. Van die long is ook de capaciteit niet 100 %. Dat betekent dat ik moeite heb om slijm op te hoesten. Slijm wat vast blijft zitten is een broeihaard voor bacteriën. Vanaf januari tot eind april van 2018 heb ik 3 keer longontsteking gehad.

In mei kwam ik voor de eerste keer in de zoutkamer, ik kreeg een proefsessie en ik merkte direct dat ik in de zoutkamer makkelijker kon ademen. Eerst maar eens een maandabonnement genomen, het deed me heel goed.

Tijdens een sessie voel ik al na een kwartier dat het slijm begint te prikkelen, meestal stop ik onderweg naar huis omdat het slijm dan los komt om het uit te spugen.  Ik ga elke dag dat de Zoutkamer open is, voor mij is het bijna een eerste levensbehoefte.

Vanaf mei tot nu augustus ben ik bijna elke dag naar de Zoutkamer in Elst geweest en heb geen  longontsteking meer gehad, de longarts kende zouttherapie niet goed, keek er van op en was heel geïnteresseerd onder andere vanwege mijn resultaat!