Voor het eerst in zes jaar niet ziek na de griepspuit!

Image-Default

De afgelopen zes jaar haalde ik elke winter de griepspuit en dan was ik in de eerste paar weken toch even uitgeschakeld door de lichte griep. Nu de griepspuit weer gehad en wat denk je….een beetje gehoest maar dat was alles. Er is maar één ding anders dan voorgaande jaren en dat is mijn abonnement bij de Zoutkamer.

Ik ben Eef, een 63-jarige man met COPD(GOLD lll). Als je COPD hebt kunnen je symptomen behoorlijk verergeren door de griep. Je benauwdheid neemt fors toe tijdens de griep. Omdat griep een infectie aan de luchtwegen is krijgen je longen het extra zwaar te verduren, met mogelijk meer achteruitgang tot gevolg. Ik kies bewust voor de griepspuit. Dat ik na de griepspuit een lichte griep heb is voor mij beter dan de echte griep met de mogelijke gevolgen.

Al sinds juni van dit jaar kom ik bij de Zoutkamer in Elst. Ik voel me veel beter, het hoesten is veel minder en ik heb meer energie.

Ik heb een Halfjaarabonnement, dat kost me € 100 per maand en dan kan ik onbeperkt gebruik maken van de zoutkamers. Zo’n drie tot vier keer per week ga ik heerlijk relaxen en schone lucht inademen, vaak aan het einde van mijn werkdag. Waar ik voorheen s’avonds uitgeblust op de bank plofte, heb ik na de zoutkamer weer energie voor de avond. Hoe anders kom je dan thuis!