Cobie Walraven (67 jaar)

Image-Default

Veel meer longinhoud!

De longverpleegkundige was erg verrast en ik heel blij!

Natuurlijk ik voel me bijzonder goed sinds ik naar de Zoutkamer in Elst ga, maar dat het op deze wijze met zoveel verbetering van mijn longinhoud ook met het onderzoek zichtbaar is maakt me heel blij.

Ik had vooraf niets tegen de longverpleegkundige gezegd. Zo, u bent vooruit gegaan, dat is bijzonder. Ja zeg ik, ik ga sinds augustus 2018 naar de Zoutkamer. We pakken het laatste onderzoek erbij, dat was januari 2018. Nu in mei 2019 het resultaat zoveel beter: 6% meer lucht die je per seconde uitblaast (FEV1) en 7% meer totale hoeveelheid lucht die je uit kunt ademen (FVC)

De longverpleegkundige kent de Zoutkamer niet, ik vertel haar er wat over en dat ze meer informatie kan vinden op www.zoutkamerelst.nl Medici weten veelal niet wat het is, het is een natuurmethode en in Nederland nog niet wetenschappelijk bewezen en voor medici verdiepen zich er dan vaak niet in.

Ik heb COPD en kom sinds augustus 2018 drie keer per week in de Zoutkamer. Men zei mij bij komst dat het effect niet direct merkbaar hoeft te zijn, nou dat was bij mij wel zo. Ik voelde direct de eerste keer al dat ik in de zoutkamer dieper in kon ademen.

Daarna nam de verbetering nog verder toe. Ik ben niet meer zo benauwd en heb veel meer energie. De pufjes gebruik ik nog maar zo af en toe

Als je prioriteiten kunt stellen en consequent bent kun je met Zouttherapie heel veel bereiken. Het staat vast in mijn agenda, ik ga gewoon drie keer per week. Soms denk wat zou er gebeuren als ik nu stop? Maar ik voel me nu zo goed, ik durf gewoon niet te stoppen.

Ik kom heel graag in de Zoutkamer, je wordt er gastvrij ontvangen met een kopje koffie, ik maak er een babbeltje met anderen die ik er regelmatig tegenkom.