Vaste bezoeker (dame 60 jaar)

Image-Default

Het is toch geweldig als je huisarts zegt:

Wat zie jij er goed uit

Op het moment dat ik begin november 2017 naar de Zoutkamer ging voelde ik me best goed, waarom zou je er dan naar toegaan?

De winter ervoor was heel zwaar geweest, longontsteking, een ziekenhuisopname en daarna 6 weken nodig gehad om te herstellen. Eigenlijk de hele winter me niet fit gevoeld, Antibiotica en Prednison geslikt. Ik heb astma, COPD en longemfyseem. Daardoor werkt ook mijn afweer slecht en ben ik heel vatbaar voor allerlei infecties en ziektes. Mijn motivatie was een stukje angst om weer zo de winter in te gaan. Ik dacht baat het niet dan schaadt het niet. Zo is het ook: inademen van ‘schone lucht met een snufje zout is nooit fout!’

Ik heb het heel serieus opgepakt, heb een abonnement genomen (Halfjaarabonnement dat kost elke maand €100 voor onbeperkt toegang) en ben de hele winter 3x per week naar de Zoutkamer geweest.

Griepspuit

Na 6/7 sessies voelde ik me al veel beter, vooral meer energie. Inmiddels is de winter achter de rug en ik heb geen griepspuit gehad, ben de hele winter niet ziek geweest zelfs niet verkouden. Mijn weerstand is hoger en mijn eczeemplekken zijn nagenoeg weg. Ik heb steviger nagels, kortom de Zoutkamer doet mij heel erg goed. Het is naast goed voor je gezondheid ook nog heel ontspannend, ik geniet van de rust, de muziek en het licht.

Resultaat

De huisarts was verrast toen hij mij zag terwijl ik voor mijn man bij hem kwam. Hij zei: “Wat zie jij er goed uit en je bent de hele winter niet bij ons geweest”. Ik lachte in mezelf en vertelde hem dat ik naar de Zoutkamer ga en dat dit het resultaat is.

Voor mijn aandoeningen ben ik onder controle van een longarts. Die was ook blij verrast dat ik zo goed de winter doorgekomen ben. Bij de blaastest een verbetering van 2%!

Mijn tip: Pak het serieus aan en ga zo vaak mogelijk. Maak er tijd voor vrij dan kun je, ook als je chronisch ziek bent, heel veel resultaat bereiken!