“Het voelt alsof er een frisse wind door je longen waait!”

Image-Default
In maart 2020 kreeg Nicole Corona. Ze was net terug van een wintersportvakantie met haar familie. Ze kreeg hoge koorts en binnen een week was ze zo ziek en benauwd dat ze nauwelijks nog kon lopen. Een glas optillen of op haar telefoon kijken was eigenlijk al te veel. Op dat moment was er in Nederland nog weinig bekend over het Coronavirus. Haar huisarts raadde haar aan om weer contact op te nemen wanneer de benauwdheid erger werd.
Nicole was een gezonde en sportieve jonge vrouw. Ze had normaal gesproken een goede conditie en vond dan ook dat ze deze ziekte zelf te boven moest kunnen komen. Achteraf gezien niet verstandig…..Ze deed enorm haar best en na drie weken liep ze weer haar eerste rondjes buiten. Een maand later ging ze weer aan het werk. Maar dat viel zo tegen dat ze zich ziek moest melden.
Nicole besefte dat ze echt ondersteuning nodig had bij haar herstel. Ze startte met fysiotherapie en werd regelmatig gecontroleerd. Toch ging het herstel maar heel langzaam. De artsen verzekerden haar dat het goed zou komen, maar dat dit tijd nodig had. Nicole wilde zo graag beter worden dat ze ook zelf ging zoeken op internet. Ze las daar een verhaal van een Coronapatiënt die veel baat had bij zouttherapie. Ze was bereid om alles te proberen en besloot de zouttherapie een kans te geven.
Begin januari was haar eerste zouttherapie sessie bij zoutkamer Elst. Deze deed nog niet zoveel, maar Nicole ging door. De tweede sessie was een openbaring voor haar!
“Ik weet het nog zo goed: Na 10 minuten kreeg ik tranen in mijn ogen en voelde het alsof er een frisse wind door mijn longen waaide. Het voelde zo fijn aan! Ik ervaarde voor het eerst sinds maanden iets positiefs.”
Nu, ruim een jaar verder, kan Nicole zeggen dat ze sinds ze zouttheraphie doet eindelijk aan het opbouwen is. Na een bezoek aan de zoutkamer voelt ze zich veel beter en gaat het sporten haar ook makkelijker af. Het liefst zou ze elke dag naar de zoutkamer gaan! Daar voelde ze zich in het begin enigszins bezwaard over, maar dat blijkt totaal niet nodig. Ze is altijd welkom en wordt hartelijk ontvangen.
Voorlopig blijft Nicole een paar keer per week de zouttherapie volgen.
Ze is heel blij dat dit op haar pad is gekomen.
Nicole bedankt voor je verhaal en je bent meer dan welkom in zoutkamer Elst!
Nicole van Hunnik