Betsie (55 jaar)

Image-Default

Bij de Zoutkamer in Elst gaat de telefoon.

“Met Betsie, Ik kom nu al 3 weken naar de Zoutkamer en het lijkt er op dat het hoesten alleen maar erger wordt, ik wil er mee stoppen”.

Eva Schrijver reageert en inventariseert met haar de situatie, de bezoekfrequentie en haar verwachtingen. Betsie hoest wel veel slijm op, dat is een goed teken. Samen komen ze tot de conclusie dat het jammer zou zijn als ze nu af zou haken en Betsie besluit nog even door te gaan.

Betsie heeft astma, hoest veel en is kortademig. Ze komt nu 3 weken in de Zoutkamer, 2x per week is het uitgangspunt maar vanwege haar drukke agenda is dit soms bijna niet haalbaar. Ze heeft een maandabonnement, een maand lang onbeperkt gebruik maken van de beide zoutkamers. In haar situatie is het advies: de grote zoutkamer en in een korte periode zo vaak mogelijk komen dan worden de hoestklachten sneller minder. Als de frequentie lager is duurt het langer voor dat er resultaat bereikt wordt. Sinds ze in de Zoutkamer komt hoest ze heel veel slijm op.

Anderhalve week later is de situatie totaal anders: het hoesten is nagenoeg over! Dan slaap je beter en dat is dan weer een basis om meer energie hebben , je fitter voelen. Betsie heeft na 5 weken Zoutkamer een longtest gedaan en die is de afgelopen jaren nog nooit zo goed geweest.

Betsie gebruikt pufjes, en tijdens het gebruik was het ook altijd hoesten. Dat is nu ook niet meer zo dat betekent dat de medicatie ook dieper komt en dus beter zijn werk kan doen. Als het zo goed blijft gaan is mijn doel in de toekomst de pufjes te gaan verminderen.

Mijn astma is niet te genezen, maar dat Zouttherapie de symptomen zo sterk vermindert maakt het leven wel een stuk prettiger!